söndag 30 augusti 2009

Summering Wloclawek

Då ska man försöka summera vårt senaste äventyr..

Vi var två plan som startade från Stockholm; VOD (Mats och Andreas) samt VPD (Johnny och Tommy). Planen var ju att via Tomelilla gå via Bornholm och vidare till Polen. Men vädret var opålitligt så vi startade redan på torsdagen, och hamnade i Visby första natten (tack Gotlands flygklubb för utmärkt service).
Fredagen gick färden över Östersjön ner till Polen. ca 2 timmar över öppet hav i mycket bra väder (ni ser Hoburgen på bilden ovan). Fältet var en stor gräsplätt utan några större markeringar och vi landande till slut. Vi fick ett varmt mottagande med kalla drycker samt avslutning med Polsk middag med många rätter.
Lördag blev det buss till staden Torun, för dåligt väder för flygning på förmiddagen. Vi hade en förträflig guide som med stor inlevelse visade oss runt i de gamla kvarteren. Eftermiddagens väder tillät tiotalet Dynamic´s att flyga en 1 timmes rundtur (se bild ovan av en kyrka vi flög över). Väl hemma hade ytterligare några Dynamic´s anslutit och grillen var tänd och stämningen på topp.
Söndagen var den stora slottsorienteringens dag, eftersom lördagens väder inte tillåtit denna. 12 slott skulle identifieras från luften. 14 Dynamic deltog, dock inte de svenska, för vi måste bege oss hemåt för att hinna fram i god tid innan mörkrets inbrott. Färden gick via Bornholm till Tomelillas (www.esto.se) mycket välskötta flygfält, där de hade ordnat med lunch och wienerbröd. Gör gärna ett besök där! Väl hemma väntade ett mindre Cb med regnskur rakt över Frölunda fältet. Då är det bra med ettpar timmar extra i tanken så vi tog en tur runt Bålsta innan landning.
Polen går bra att flyga i, flygledningen är bra. Det finns många sorters områden som kan se svåra ut att hålla reda på men efter lite AIP läsning, koll på NOTAM och färdplan går det över förväntan, i alla fall med Andreas som utmärkt konvojledare. EPWK har många segelplan och man förundras över den livliga aktiviteten och de många flygande ungdomar som finns där. Att träffa gamla MiG-Piloter som nu flyger Dynamic i stället var en trevlig bekantskap, dock lite svåra att förstå ibland. Det blev en 960 nm resa där boende, mat och transporter ännu verkar vara väldigt prisvärda

/Mats

Inga kommentarer: